Ons team

De leden van onze organisatie

Het bestuur van de stichting

Onze voorzitter
Ad Rietveld is de voorzitter van het bestuur.

Onze penningmeester
Marisa Nunes is verantwoordelijk voor het financiële beleid. Samen met de directie draagt zij zorg voor de uitvoering van dit beleid.

Onze secretaris
Anita Seevens is contact- persoon voor de ouders. Zij is verantwoordelijk voor het administratieve gedeelte van de organisatie.

Onze pedagogisch adviseur
Chris van der Rijt is oud directeur van een basisschool en heeft gewerkt bij de onderwijs- begeleidingsdienst Hij is onze expert op pedagogisch gebied en helpt de voorzitter en de directie bij de uitwerking en de uitvoering van het pedagogisch beleid.

Het team van leerkrachten

Onze schoolleider en juf van groep 0/1/2
Wieteke König
Ik ben juf van groep 1 t/m 4 en baas van de school. Ik ben in 1996 afgestudeerd van de PABO en in 2013 als docent Nederlands. Ik heb twee kinderen, twee katten en een hele grote hond. Ik houd veel van lezen en van mijn tuintje. Ik woon sinds 2002 in Portugal en werk hier sinds 2008 als juf. Eerst op een NTC-school en later op de dagschool. Ik vind het heerlijk dat ik in Portugal mag wonen en toch juf kan zijn.

Juf van groep 3/4
Mariska Diehlman
Vanaf de basisschool wilde ik al juf worden. Pas jaren later heb ik de PABO gedaan en heb ik in het onderwijs gewerkt. Veelal met jongeren met ASS en angstproblematiek. Nu mag ik in Portugal juf zijn van een super leuke klas. Samen met mijn drie honden en een tamme valkparkiet woon ik sinds kort hier in Portugal. Ik heb twee zoons.


Juf van groep 5 t/m 8
Kirsten Mesman
Ik ben de juf van groep 5 t/m 8. Ik heb de opleiding onderwijs assistent en de PABO gedaan. Tijdens beide opleidingen heb ik het geluk gehad stage te mogen lopen bij NOAP. Ik was meteen compleet verliefd op de school, de mensen en het land. Toen ik bezig was met afstuderen, heb ik meteen gesolliciteerd bij NOAP en nu woon ik sinds 2019 in Portugal. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad.

Mentoren van het voortgezet
Diana Savelkoul
Ik werk als mentor in onze VO klas en woon aan de ruige Westkust van Portugal, waar ik ook een groenproject en eco-retreat leid. In 2013 haalde ik mijn Master in Management of Learning en werkte daarna als huiswerkbegeleider en studiecoach met middelbare scholieren. Deze kennis en ervaring nam ik mee naar Portugal en kwam goed van pas toen ik als mentor bij NOAP aan de slag ging. Het geeft me veel voldoening om samen met de leerling te ontdekken hoe je het beste leert en ik vind het belangrijk dat er een gemoedelijke sfeer hangt waarin iedereen zich veilig voelt, gezien wordt en geconcentreerd kan werken.

Glen Theelen
Ik ben hele creatief en ben graag in de natuur met mijn hond. Ik houd van muziek maken en dingen maken van hout. Ik heb een hele lieve vrouw en een creatieve en lieve zoon. We hebben ook nog 2 honden, een kat en 4 kippen. Mijn sleutelwoorden zijn: eerlijk en open, creatief en oplossingsgericht, denken in mogelijkheden, humor en buiten de lijntjes kleuren. Werken met jongeren en jong volwassenen blijft mijn krachten versterken!

Onze Portugese juf
Jéssica Inácio
Ik ben docent Portugees. Ik heb mijn diploma Estudos Europeus gehaald in 2014, aan de faculteit van Letterkunde van de universiteit van Lissabon. Ik werk sinds 2018 bij NOAP . Ik houd van lezen, schrijven aan mijn blog en films kijken. Nu heb ik niet zoveel tijd, want ik heb sinds kort een kindje! Ik vind het heel leuk om met kinderen en jongeren te werken en om ze te helpen om Portugees te leren.

Onze Duitse meester
Ingo Fromm
Voordat ik naar Portugal kwam, werkte ik als regisseur en theaterleraar in Duitsland en leerde ik Duits aan vluchtelingen. Ik woon nu drie jaar in Portugal en geef kunst en theater aan de Duitse School Algarve en Duits aan NOAP. Ik werk graag met mensen en leer en ontdek iets met hen.

onze handvvjgsjdb

En niet te vergeten: De ouders van onze leerlingen.

Mede dankzij jullie helpende handen en morele ondersteuning kunnen wij van Nederlands Onderwijs Algarve Portugal een succes maken.

Dank jullie wel!

Nederlands onderwijs Algarve Portugal; volledig dagonderwijs volgens Nederlands curriculum aangevuld met Portugees onderwijs. Huiswerkbegeleiding en tutoring. Taallessen (Ned/Port/Eng) in groepsverband of privé.