Ons team

De leden van onze organisatie

Het bestuur van de stichting

Onze voorzitter
Rob König is de voorzitter van het bestuur. Rob heeft jarenlange ervaring als bestuurslid van de personeelsvereniging van de TU in Eindhoven. Daarnaast heeft Rob gewerkt in de functie van bemiddelaar voor de geschillencommissie.

Onze penningmeester
Alex Abram is verantwoordelijk voor het financiële beleid. Samen met de directie draagt hij zorg voor de uitvoering van dit beleid. Alex is ondernemer en is de eigenaar van een projectmanagementsbedrijf.

Onze secretaris
Nicole van Sant is contact- persoon voor de ouders. Zij is verantwoordelijk voor het administratieve gedeelte van de organisatie. Nicole is van oorsprong kleuterjuf en heeft een Nedelandstalige school opgericht en geleid in Burkina Faso.

Onze pedagogisch adviseur
Chris van der Rijt is oud directeur van een basisschool en heeft gewerkt bij de onderwijs- begeleidingsdienst Hij is onze expert op pedagogisch gebied en helpt de voorzitter en de directie bij de uitwerking en de uitvoering van het pedagogisch beleid.

Het team van leerkrachten

Onze schoolleider/juf van de onderbouw
Wieteke König
Ik ben juf van groep 1 t/m 4 en baas van de school. Ik ben in 1996 afgestudeerd van de PABO en in 2013 als docent Nederlands. Ik heb twee kinderen, twee katten en een hele grote hond. Ik houd veel van lezen en van mijn tuintje. Ik woon sinds 2002 in Portugal en werk hier sinds 2008 als juf. Eerst op een NTC-school en later op de dagschool. Ik vind het heerlijk dat ik in Portugal mag wonen en toch juf kan zijn.

Juf van de midden-/bovenbouw
Kirsten Mesman
Ik ben de juf van groep 5 t/m 8. Ik heb de opleiding onderwijs assistent en de PABO gedaan. Tijdens beide opleidingen heb ik het geluk gehad stage te mogen lopen bij NOAP. Ik was meteen compleet verliefd op de school, de mensen en het land. Toen ik bezig was met afstuderen, heb ik meteen gesolliciteerd bij NOAP en nu woon ik sinds 2019 in Portugal. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad en ik vind het leuk om wat lekkers te bakken/koken.

Mentoren van het voortgezet
Diana Savelkoul
Ik werk als mentor in onze VO klas en woon aan de ruige Westkust van Portugal, waar ik ook een groenproject en eco-retreat leid. In 2013 haalde ik mijn Master in Management of Learning en werkte daarna als huiswerkbegeleider en studiecoach met middelbare scholieren. Deze kennis en ervaring nam ik mee naar Portugal en kwam goed van pas toen ik als mentor bij NOAP aan de slag ging. Het geeft me veel voldoening om samen met de leerling te ontdekken hoe je het beste leert en ik vind het belangrijk dat er een gemoedelijke sfeer hangt waarin iedereen zich veilig voelt, gezien wordt en geconcentreerd kan werken.

Mariska Diehlman
Vanaf de basisschool wilde ik al juf worden. Pas jaren later heb ik de PABO gedaan en heb ik in het onderwijs gewerkt. Veelal met jongeren met ASS en angstproblematiek. Nu mag ik in Portugal mentor zijn van een super leuk clubje jongeren. Samen met mijn drie honden en een tamme valkparkiet woon ik sinds kort hier in Portugal. Ik heb twee zoons, waarvan een samen met zijn vriendin in Australië vertoeft en de ander nog een studie volgt in Nederland.

Onze Portugese juffen
Jéssica Inácio
Ik ben docent Portugees. Ik heb mijn diploma Estudos Europeus gehaald in 2014, aan de faculteit van Letterkunde van de universiteit van Lissabon. Ik werk sinds 2018 bij NOAP . Ik houd van lezen, schrijven aan mijn blog en films kijken. Nu heb ik niet zoveel tijd, want ik heb sinds kort een kindje! Ik vind het heel leuk om met kinderen en jongeren te werken en om ze te helpen om Portugees te leren.

Néli Duarte
Met heel veel plezier werk ik met de kinderen in de onderbouw om hen op een speelse manier Portugees te leren. We spelen in de hoeken, maar we werken ook met allerlei werkbladen. Het belangrijkste is praten, praten, praten. Zo leren ze een heleboel woorden. Ik werk ook in de middagen bij huiswerkbegeleiding en bijlessen met kinderen van allerlei nationaliteiten.

dhbgfkjzhrbjkh

Onze Duitse meester
Ingo Fromm
Voordat ik naar Portugal kwam, werkte ik als regisseur en theaterleraar in Duitsland en leerde ik Duits aan vluchtelingen. Ik woon nu drie jaar in Portugal en geef kunst en theater aan de Duitse School Algarve en Duits aan NOAP. Ik werk graag met mensen en leer en ontdek iets met hen.

onze handvvjgsjdb

Onze handvaardigheid juf
Antoinette König
Al vanaf mijn lagere school tijd wilde ik juf worden. In 1970 ben ik dat ook geworden. Ik heb in Nederland altijd voor de klas gestaan. In 2001 ben ik naar Portugal verhuisd. Op de dag dat ik met pensioen zou gaan, ben ik bij NOAP gaan werken als handvaardigheid juf en invalkracht. Ik geniet van het werken met al die verschillende leeftijden. En wat extra leuk is: in Nederland had ik mijn eigen kinderen in mijn klas en nu mijn kleinkinderen!

En niet te vergeten: De ouders van onze leerlingen.

Mede dankzij jullie helpende handen en morele ondersteuning kunnen wij van Nederlands Onderwijs Algarve Portugal een succes maken.

Dank jullie wel!

Nederlands onderwijs Algarve Portugal; volledig dagonderwijs volgens Nederlands curriculum aangevuld met Portugees onderwijs. Huiswerkbegeleiding en tutoring. Taallessen (Ned/Port/Eng) in groepsverband of privé.