De locatie

img_9231

Van september 2013 tot en met juli 2018 is de Duitse School Algarve onze thuishaven geweest. Met een warm gevoel nemen wij echter afscheid. Door groei van zowel DSA als NOAP biedt het gebouw niet meer voldoende ruimte voor beide organisaties. Tijd voor een grote stap!

Vanaf september 2018 gaat NOAP als zelfstandig opererende school in haar eigen gebouw verder. Onze nieuwe locatie is te vinden in Silves, aan de Rua Cruz de Portugal.

Naast onze bekende Nederlandse dagschool bieden we ruimte aan internationaal pedagogisch centrum  Balance, voor de ondersteuning van de ontwikkeling van kinderen. Er worden buiten schooltijden middagactiviteiten, huiswerkbegeleiding en bijlessen georganiseerd. Tevens is er de mogelijkheid voor volwassenen voor het volgen van taallessen in Nederlands, Portugees en Engels. Het centrum beschikt over een kindercoach, die zowel ouders als kinderen kan ondersteunen bij ontwikkelingsmoeilijkheden.

Onze locatie bevindt zich in de stad Silves. U komt binnen in onze ontvangstruimte, waar wij ook onze bibliotheek ondergebracht hebben. Onze beide lesgroepen (basis- en voortgezet onderwijs) hebben elk een eigen lokaal. Naast deze beide lokalen hebben we een ruimte ingericht waar onze interne begeleiders en kindercoaches individueel met kinderen kunnen werken. Deze ruimte kan ook door onze leerlingen gebruikt worden als stilte werkplek of wanneer er in teams moet worden gewerkt. Tegenover deze lesruimte bevindt zich het kantoor van onze directie. Achterin bevinden zich twee toiletruimtes en de opslagruimte. De achterdeur leidt naar een groot speelveld.

 

Nederlands onderwijs Algarve Portugal; volledig dagonderwijs volgens Nederlands curriculum aangevuld met Portugees onderwijs. Huiswerkbegeleiding en tutoring. Taallessen (Ned/Port/Eng) in groepsverband of privé.